ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Το ταξίδι μας ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2021 όταν απογοητευμένοι από την ποιότητα, γεύση και προέλευση των προϊόντων δημητριακών που υπήρχαν στο εμπόριο, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας χειροποίητα προϊόντα στο σπίτι, με πρώτες ύλες από Τόπους της ελληνικής γης. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό…
Αλλά ήταν και η αφορμή να τολμήσουμε και να πάρουμε την απόφαση να δημιουργήσουμε την Philippa Foods, με σκοπό να μετατρέψουμε τις αρχικές μας δημιουργίες σε μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων Γκρανόλας και Μπάρας προσφέροντας την στους καταναλωτές…
Με μια βασική αρχή όμως που θα μας διαφοροποιούσε….Κάθε προϊόν θα είναι συνυφασμένο με ένα συγκεκριμένο υλικό, που εκτός από γευστικό και ποιοτικό, θα προέρχεται από Τόπους της Ελλάδος που το παράγουν μόνο εκείνοι και είναι γνωστοί για αυτή την μοναδικότητα…
Έτσι ξεκινήσαμε να αναζητάμε σε όλη την χώρα τα σημαντικά και σπουδαία αυτά υλικά – δώρα της ελληνικής γης – από παραγωγούς με συγκεκριμένες ποιοτικές απαιτήσεις. Μετά από αρκετό χρόνο προσπαθειών, επαφών, δοκιμών, ανακαλύψεων, καταλήξαμε…
• Στο φημισμένο Μαστιχέλαιο ΠΟΠ της Χίου
• Στην γευστική ποικιλία Σύκου Σμυρνέϊκη από την Βόρεια Εύβοια
• Στο αρωματικό και ιδιαίτερο Περγαμόντο από την Κέρκυρα
• Στα τραγανά Φιστίκια από το μοναδικό φιστικοχώρι της Ευρώπης, την Αμμουδιά Σερρών.
Παράλληλα δημιουργήσαμε ένα χώρο παραγωγής εξ’αρχής, βασισμένο στις υψηλότερες ποιοτικές τεχνικές προδιαγραφές, ένα εργαστήριο παραγωγής προϊόντων διατροφής…
Και ξεκινήσαμε να δημιουργούμε την σειρά μας, πάντα πιστοί στις αξίες για ελληνικά, χειροποίητα, ποιοτικά προϊόντα…
Μετά από πολλές προσπάθειες, δοκιμές, βελτιώσεις, νέες ανακαλύψεις, αφοσίωση και ατελείωτη δουλειά, είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι που μπορούμε να σας προσφέρουμε τα προϊόντα εκ Τόπων και την δυνατότητα να τα αγαπήσετε! Καλή απόλαυση!
11 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ
1. Απολαμβάνετε αυθεντικές, μοναδικές γεύσεις ελληνικών Τόπων σε Γκρανόλα και Μπάρα. Οι παραγωγοί των τοπικών υλικών μας, όπως η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, έχουν επιλεχθεί βάσει συγκεκριμενών ποιοτικών απαιτήσεων.
2. Όλα μας τα προϊόντα παράγονται μόνο χειροποίητα. Είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι.
3. Χρησιμοποιούμε όχι μόνο Βρώμη αλλά 4 δημητριακά ως βάση των προϊόντων μας – Βρώμη, Δίκοκκο σιτάρι Ζέας, Σίκαλη, Κριθάρι – και είναι όλα βιολογικής καλλιέργειας.
4. Προσθέτουμε σε κάθε προϊόν 20% – 25% ελληνικό μέλι επιλεγμένων τοπικών ποικιλιών μόνο.
5. Όλα τα προϊόντα περιέχουν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας ΠΓΕ.
6. Δεν προσθέτουμε ζάχαρη ή οποιοδήποτε τεχνητό ή επεξεργασμένο γλυκαντικό.
7. Τα προϊόντα μας δεν περιέχουν συντηρητικά.
8. Δεν χρησιμοποιούμε χρωστικές ουσίες.
9. Δεν χρησιμοποιούμε αρώματα.
10. Δεν χρησιμοποιούμε φοινικέλαιο.
11. Οι συσκευασίες μας είναι πρακτικές, μοντέρνες, μεγάλης αντοχής και ανακυκλώσιμες, διατηρώντας τα προϊόντα αναλλοίωτα και προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες και τον χρόνο.
ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ
Έλαιο Μαστίχας Χίου ΠΟΠ
Αναμφισβήτητα, η μοναδικότητα της Μαστίχας Χίου οφείλεται στην παγκόσμια αποκλειστικότητα του γενέθλιου της τόπου, στις εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες της και στο σπάνιο άρωμα της, που την έκαναν περιζήτητη ήδη από την αρχαιότητα προσδίδοντάς της από τότε τη φήμη σπουδαίου συμμάχου της υγείας.
Στην Χίο και πιο συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα του νησιού, καλλιεργείται μία ιδιαίτερη ποικιλία σχίνου, ο Μαστιχοφόρος σχίνος από τον οποίο εξάγεται η φυσική ρητίνη ή Μαστίχα. Από το 1997 έχει χαρακτηριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).
Αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών και κλινικών μελετών αποκαλύπτουν ότι η φυσική Μαστίχα Χίου διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της μαστίχας κατά παθήσεων του πεπτικού συστήματος, έλκος στομάχου και φλεγμονώδεις κολίτιδες, η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό. Παράλληλα, η Mαστίχα Χίου, συμβάλει στην επούλωση τραυμάτων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας.
Σύκο Βόρειας Εύβοιας - Ποικιλία Σμυρνέϊκη
Τα Σύκα Βόρειας Ευβοίας προέρχονται αποκλειστικά από συκόδεντρα της Σμυρνέϊκης ποικιλίας και διακρίνονται για το απαλό υποκίτρινο χρώμα τους, το γλυκό άρωμα και την πλούσια γεύση τους. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ελληνικό superfood, που ξετρελένει και τους πιο απαιτητικούς.
Η Σμυρνέϊκη είναι μια εκλεκτή ποικιλία σύκων που έφτασε στην Βόρεια Εύβοια από τους πρόσφυγες της Σμύρνης και φημίζεται για τους μεγάλους και γλυκούς καρπούς που προσφέρει.
Γνωστά για τα οφέλη στον οργανισμό, τα σύκα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και απαραίτητων μετάλλων όπως κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο, περισσότερο μάλιστα και από το γάλα.
Κερκυραϊκό Περγαμόντο
Το Κερκυραϊκό Περγαμόντο διαθέτει τα χαρακτηριστικά του ιστορικού και διαδεδομένου έως σήμερα “Κίτρου της Περγάμου”. Μεταφέρθηκε από αυτή την περιοχή της Μικράς Ασίας κατά την αρχαιότητα στην Κέρκυρα, όπου και φύεται μέχρι σήμερα. Έχει ιδιαίτερο και έντονο άρωμα και μια μικρή ποσότητα αρκεί για να μας χαρίσει μια εκρηκτική γεύση εσπεριδοειδών.
Το περγαμόντο αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό της φύσης, διότι ξεχωρίζει για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Έχει αντιμικροβιακή και αντισηπτική δράση, ανακουφίζει από το στρες και βελτιώνει τη διάθεση, ενώ το αιθέριο έλαιο περγαμόντου παρέχει έναν φυσικό τρόπο ενίσχυσης της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.
Φιστίκι Αμμουδιάς Σερρών
Η Αμμουδιά Σερρών είναι το μοναδικό φιστικοχώρι όλης της Ευρώπης! Περιβάλλεται από εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, με το χώμα να είναι ιδανικό για την συγκεκριμένη ποικιλία φιστικιού ή κικιρίκι όπως το λένε οι ντόπιοι Οι παραγωγοί δειλά αλλά με αγάπη προχώρησαν σε αυτή τη καλλιέργεια και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να κάνουν το χωριό γνωστό για τα εξαιρετικής ποιότητας φιστίκια που παράγουν.
Το φιστίκι περιέχει σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς τη διπλάσια ποσότητα φυτικών στερολών, κάτι το οποίο αποτελεί πραγματικό όπλο στην καταπολέμηση της χοληστερίνης. Περιέχει επίσης ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και είναι πλούσια πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, μαγνησίου, ασβεστίου, φώσφορου, βιταμίνης Ε και Β6.